Behandelingen en tarieven

Reflexologie behandeling is volgens Chinees-westerse methode, hierbij worden de onderbenen tot en met de knie meegenomen in de massage.           

Het eerste consult, de intake, duurt 1,5 uur. Gelet op de behandeling is het dragen van gemakkelijke kleding te adviseren. We kijken samen naar je klachten, voedingspatroon, ziektegeschiedenis en persoonlijke omstandigheden. De voeten worden in kaart gebracht en d.m.v. duwen kan ik zien welke lichaamsgebieden extra aandacht nodig hebben. Aansluitend krijg je een ontspannende voetreflexmassage. Deze eerste behandeling geeft vaak al positieve effecten op (stress)klachten.

Met al deze gegevens maak ik  een persoonlijk plan voor je met daarin de  behandelingen die aansluiten bij je klachten en je specifieke behoeften. Dit bespreken we tijdens het tweede consult en gaan daarna doelgericht met je klachten aan de slag. Gedurende het traject evalueren en kijken we of het behandelplan nog aansluit bij je herstelproces. Na circa 3 behandelingen is meestal merkbaar dat je je beter voelt.

Het is van belang om vooraf te melden indien u onder behandeling bent bij een specialist. Voor een ontspannende voetreflexmassage is een intake niet nodig.          

Reflexzonetherapie is géén vervanging voor een medische behandeling, maar kan uitstekend naast andere reguliere en complementaire behandelmethoden worden toegepast. Bij twijfel adviseer ik altijd eerst met huisarts of specialist te overleggen.

De locatie van mijn praktijk

Gelegen in de Helmondse wijk Brandevoort is mijn praktijk Voetenlokaal gemakkelijk bereikbaar voor iedereen uit de regio Helmond, Stiphout, Nuenen, Geldrop, Mierlo en Eindhoven.

Tarieven
De behandelingen zijn vrijgesteld van BTWIntake en VoetreflexPlus behandeling

79

Duur 90 minuten

Komt voor vergoeding in aanmerking

Therapeutische VoetreflexPlus behandeling

65

Duur 60 minuten

Komt voor vergoeding in aanmerking

Energetische VoetreflexPlus behandeling

65

Duur 60 minuten

Komt voor vergoeding in aanmerking

Relaxbehandeling

49

duur 45 minuten

Deze behandeling is gericht op rust en ontspanning

* deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering

Bij een behandeling is een behandelovereenkomst verplicht. Deze is hier te downloaden.

Kinderen van 0 tot 16 jaar

Kind reflexologie is gericht op hun ontspanning, balans en welzijn in de ruimste zin van het woord. Kinderen reageren door hun vitaliteit vaak snel op een massage en daarom duurt de massage niet langer dan tussen de 30-45 minuten, afhankelijk van de leeftijd.

Ouders kunnen tijdens de behandeling aanwezig blijven, afhankelijk van de leeftijd en de wens van het kind. Kleine kinderen kunnen ook hun knuffel meenemen, zodat ik eerst op hun knuffel kan laten zien wat ik precies ga doen. Hierdoor voelt het kind zich meer op zijn/haar gemak.

Baby reflexologie is een zachte vorm van voetreflex, speciaal ontwikkeld voor voor kleine babyvoetjes. Ook is het in een paar lessen makkelijk te leren voor ouders om zelf toe te passen op hun eigen baby. Door specifieke zones op de voeten met speciale technieken te bewerken, kun je als ouder zelf verlichting bieden bij veel voorkomende klachten als krampjes, obstipatie, reflux en slaapproblemen

Intake en VoetreflexPlus behandeling

65

Duur 60 minuten

Komt voor vergoeding in aanmerking

VoetreflexPlus behandeling

49

Duur in overleg

Komt voor vergoeding in aanmerking

Babyreflexologie + kinderen tot 4 jaar

35

Duur 30 min

Komt voor vergoeding in aanmerking

Workshop babyreflexologie

59

55 euro priveles 

35 euro pp bij meerdere deelnemers, max 3

duur 60 min incl thee en een gezonde snack

Voor een behandeling aan jongeren tot 16 jaar is een ondertekende akkoordverklaring verplicht, het formulier is hier te downloaden.

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie. De behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning. Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby.

Reflexologie wordt zeer succesvol ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Zwangerschapsreflexologie therapeutisch

65

Komt voor vergoeding in aanmerking

natuurlijk opwekken bevalling NIBY’S® methode

79

Komt voor vergoeding in aanmerking

Voetreflex behandeling zijn een goede aanvulling maar vervangen nooit de verloskundige of gynaecoloog.

Bij een behandeling is een behandelovereenkomst verplicht. Deze is hier te downloaden.

Vergoeding

Voetreflextherapie behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed* als u een aanvullende verzekering heeft. Informeer hier naar bij je eigen zorgvezekering.

De behandelingen gaan niet ten koste van het eigen risico en u heeft geen verwijsbrief nodig van huisarts of specialist.

*Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie.

Een kwaliteitsstempel om trots op te zijn

Ik  sta voor kwaliteit en ben daarom aangesloten bij de beroepsorganisatie Cat vergoedbaar en Kwaliteitstherapeuten.

CAT vergoedbaar heeft als grootste beroepsorganisatie in het alternatieve veld een verantwoordelijkheid in het borgen van kwaliteit en in het structuren van de alternatieve sector. CAT vergoedbaar staat als kwaliteitsbewaker in voor de professionaliteit van de alternatieve beroepsbeoefenaren en draagt er zorg voor dat de beroepsmatige kennis van deze solistische hbo-zorgprofessionals up te date blijft.

Ik val als Kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie de website gatgeschillen.nl.

Als Kwaliteitstherapeut val ik expliciet onder het tuchtrecht aangeleverd door het RBCZ, TCZ (Tuchtcollege Complementaire Zorg)                                                 

Een vrije zorgkeuze – RBCZ

CATvergoedbaar | Vergoedbare CAT-therapeuten

kwaliteits therapeuten | complementaire kwaliteits therapeuten

Certificeringen & licenties

Algemene gegevens

ADRES: Raaphoeve 5 I 5708 SM Helmond

IBAN NL48RABO0137499213 I BTW NL004075475B87 - vrijgesteld I KVK 85277274

CAT vergoedbaar I Complementaire Kwaliteitstherapeuten I Registratie RBCZ

© Voetenlokaal | Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy voorwaarden