Behandelingen


VoetreflexPlus therapie bestaat uit specifieke, fysieke behandelingen van de reflexzones, meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten en/of handen en onderbenen en/of armen.

Een groot aantal klachten kan goed behandeld worden door VoetreflexPlus massage:

 • Spier- en gewrichtsklachten, waaronder rug-, nek- en schouderklachten
 • Slapeloosheid
 • Ademhalingsklachten
 • Menstruatieklachten, waaronder PMS
 • Hoofdpijn, migraine
 • Zenuwpijn
 • Pijn in voeten en hielspoor
 • Depressie
 • Emotionele klachten, waaronder vastzittend verdriet/rouw, boosheid, woede, frustratie
 • Stressgerelateerde klachten, overspannenheid, burn-out
 • Oedeem
 • Klachten bij kinderen waaronder bedplassen, onrust, angsten, ADHD, dyslexie
 • Vermoeidheidsklachten
 • Hormonale disbalans, overgangsklachten
 • Keel-, neus- en oorklachten
 • Klachten na COVID-19
 • Darmklachten, waaronder obstipatie, diarree, winderigheid
 • Ondersteunend tijdens en/of na de behandeling van kanker, zogenaamde OncoReflex® *
 • Bij baby’s: obstipatie, krampjes, harde ontlasting, betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby’s, astma, neusverkoudheid, slecht doorslapen en/of inslapen van je baby, huidproblemen, oorpijn, klachten bij tandjes krijgen. 
 • Contra-indicaties zijn; koorts, wondjes, schimmel of eczeem op de voeten 

* OncoReflex® is een specialistische voetreflexmassage voor mensen die de diagnose kanker hebben of hebben gehad. De behandeling richt zich op geestelijke en lichamelijke ondersteuning en het verbeteren van de kwaliteit van leven tijdens of na de reguliere behandelingen. Ik heb hiervoor de 3-daagse mastertraining gevolgd.

Babyreflexologie is een zachte vorm van voetreflex, speciaal ontwikkeld voor voor kleine babyvoetjes. Ook is het in een paar lessen makkelijk te leren voor ouders om zelf toe te passen op hun eigen baby. Door specifieke zones op de voeten met speciale technieken te bewerken, kun je als ouder zelf verlichting bieden bij veel voorkomende klachten als krampjes, obstipatie, reflux en slaapproblemen

Mijn werkwijze:                                                                 

Het eerste consult, de intake, duurt 1,5 uur. We kijken samen naar je klachten, voedingspatroon, ziektegeschiedenis en persoonlijke omstandigheden. De voeten worden in kaart gebracht en d.m.v. duwen kan ik zien welke lichaamsgebieden extra aandacht nodig hebben. Aansluitend krijg je een ontspannende voetreflexmassage. Deze eerste behandeling geeft vaak al positieve effecten op (stress)klachten.

Met al deze gegevens maak ik  een persoonlijk plan voor je met daarin de  behandelingen die aansluiten bij je klachten en je specifieke behoeften.

Dit bespreken we tijdens het tweede consult en gaan daarna doelgericht met je klachten aan de slag.

Gedurende het traject evalueren en kijken we of het behandelplan nog aansluit bij je herstelproces. Na circa 3 behandelingen is meestal merkbaar dat je je beter voelt. 

Hoe werkt een voetreflexbehandeling voor kinderen en jongeren?

De behandelingen met kinderen zijn gericht op hun ontspanning, balans en welzijn in de ruimste zin van het woord. Kinderen reageren door hun vitaliteit vaak snel op een massage en daarom duurt de massage niet langer dan tussen de 30-45 minuten, afhankelijk van de leeftijd.

Ouders kunnen tijdens de behandeling aanwezig blijven, afhankelijk van de leeftijd en de wens van het kind. Kleine kinderen kunnen ook hun knuffel meenemen, zodat ik eerst op hun knuffel kan laten zien wat ik precies ga doen. Hierdoor voelt het kind zich meer op zijn/haar gemak.

Reflexzonetherapie is géén vervanging voor een medische behandeling, maar kan uitstekend naast andere reguliere en complementaire behandelmethoden worden toegepast.

Bij twijfel adviseer ik altijd eerst met huisarts of specialist te overleggen.

Tarieven
De behandelingen zijn vrijgesteld van BTW

Intake en VoetreflexPlus behandeling

75

duur 90 minuten

Therapeutische VoetreflexPlus behandeling

62

duur 60 minuten

Energetische VoetreflexPlus behandeling

62

duur 60 minuten

Relaxbehandeling

45

duur 45 minuten

Deze behandeling is gericht op rust en ontspanning

Kinderen 4 tot 16 jaar

Intake en VoetreflexPlus behandeling

62

duur 60 minuten

VoetreflexPlus behandeling

45

duur in overleg

Babyreflexologie + kinderen tot 4 jaar

30

duur 30 min

Workshop babyreflexologie

55

55 euro priveles 

35 euro pp bij meerdere deelnemers, max 3

duur 60 min incl thee en een gezonde snack

Vergoeding

Voetreflextherapie behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed als u een aanvullende verzekering heeft.

De behandelingen gaan niet ten koste van het eigen risico en u heeft geen verwijsbrief nodig van huisarts of specialist.

Een kwaliteitsstempel om trots op te zijn

Ik  sta voor kwaliteit en ben daarom aangesloten bij de beroepsorganisatie Cat vergoedbaar en Kwaliteitstherapeuten. CAT vergoedbaar heeft als grootste beroepsorganisatie in het alternatieve veld een verantwoordelijkheid in het borgen van kwaliteit en in het structuren van de alternatieve sector. CAT vergoedbaar staat als kwaliteitsbewaker in voor de professionaliteit van de alternatieve beroepsbeoefenaren en draagt er zorg voor dat de beroepsmatige kennis van deze solistische hbo-zorgprofessionals up te date blijft.

Ik val als Kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie de website gatgeschillen.nl.

Als Kwaliteitstherapeut val ik expliciet onder het tuchtrecht aangeleverd door het RBCZ, TCZ (Tuchtcollege Complementaire Zorg)                                                 

Een vrije zorgkeuze – RBCZ

CATvergoedbaar | Vergoedbare CAT-therapeuten

Adres
Adres

Raaphoeve 5

5708 SM Helmond

Raaphoeve 5

5708 SM Helmond

IBAN NL48RABO0137499213

BTW vrijgesteld

CAT vergoedbaar 75952022-03-14

Complementaire Kwaliteitstherapeuten
BO nr.: CK75952022-03-14

KVK 85277274

AGB-praktijk 90071558

AGB zorgverlener 90113327

Registratienummer RBCZ 220563R

© Voetenlokaal | Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy voorwaarden