Even voorstellen

Mijn naam is Ilse Konings-Willemsen, ben geboren in 1975, getrouwd en woon samen met mijn man, 2  zonen en dochter in de Helmondse wijk Brandevoort.

Elke therapeut heeft een eigen verhaal te vertellen en ik ook natuurlijk. Door een aantal ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven is mijn interesse  en nieuwsgierigheid gewekt voor de alternatieve geneeswijze. Vanuit de westerse geneeskunde ben ik gewend te kijken naar een klacht of  symptoom. Het kijken naar de mens als geheel was nieuw voor mij.

In september 2021 heb ik de 3-jarige opleiding tot VoetreflexPlus therapeut op HBO-niveau bij Total Health Academy afgerond. Deze opleiding is uniek in Nederland, omdat zij westerse en traditionele Chinese massagetechnieken combineert. Deze combinatie versterkt de kwaliteit en mogelijkheden van de behandelingen. 

De opleiding ben ik gestart vanuit nieuwsgierigheid en ik was geboeid vanaf het eerste moment. De holistische manier van denken sprak mij erg aan. De TCM (Traditional Chinese Medicine) was ook nieuw voor mij maar heeft me erg verrast. Niet alleen kijken naar het lichaam en de eventuele klachten maar ook naar het mentale en geestelijke stuk. Iets wat ik vanuit mijn werk in de reguliere geneeskunde niet ken. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat lichaam, ziel en geest één geheel zijn. Vanuit die gedachte werk ik ook. Een fysieke klacht is vaak meer dan alleen een lichamelijk ongemak alleen. Balans tussen al deze aspecten vind ik erg belangrijk, aandacht door verbinding.

In de drukte van alledag valt het echter niet altijd mee te luisteren naar je lichaam. We moeten zoveel, van onszelf, van het werk, familie, van de maatschappij. En het liefst allemaal snel en efficiënt.

Moeder, student, operatieassistent en VoetreflexPlus therapeut. Ook ik heb erg moeten zoeken naar een balans. Nu maak ik een mooie combinatie met het werken als operatieassistent in het Catharina Ziekenhuis en werk ik vol passie en enthousiasme in mijn eigen praktijk als VoetreflexPlus therapeut. Het was even wennen om de natuurgeneeskundige visie te combineren met een vak als operatieassistent.  Inmiddels ben ik dankbaar dat ik deze twee mooie beroepen mag afwisselen en ben ik ervan overtuigd dat deze twee werelden elkaar heel goed kunnen aanvullen.

Kom gerust eens langs! Mijn praktijk Voetenlokaal is gemakkelijk bereikbaar voor iedereen uit de regio Helmond, Stiphout, Geldrop, Nuenen, Mierlo en Eindhoven.

Meer weten?

Algemene gegevens

ADRES: Raaphoeve 5 I 5708 SM Helmond

IBAN NL48RABO0137499213 I BTW NL004075475B87 - vrijgesteld I KVK 85277274

CAT vergoedbaar I Complementaire Kwaliteitstherapeuten I Registratie RBCZ

© Voetenlokaal | Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy voorwaarden