VoetreflexPlus

Voetreflexologie foto ilse

Wat is Voetreflexologie?

Voetreflexologie is een eeuwenoude therapievorm die gebaseerd is op de gedachte dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. Hierbij ligt de focus anders dan in de reguliere geneeskunde. Er wordt niet alleen naar de aandoening gekeken, maar naar de hele mens. 

De wortels van voetreflexologie liggen waarschijnlijk in China en India, maar ook oude Egyptenaren en indianen gebruikten al voetmassages. Op de voeten bevinden zich reflexzones die in verbinding staan met alle organen en weefsels in het lichaam.

Door het masseren van deze reflexzones worden o.a .de bloedsomloop en het zenuwstelsel gestimuleerd. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect en zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Voetreflexologie brengt verlichting bij spanning en stress en heeft als doel het natuurlijke evenwicht in het lichaam te herstellen. Op deze manier kan voetreflexologie bij zeer verschillende klachten verlichting brengen of soms zelfs de klachten laten verdwijnen.

Waarom VoetreflexPlus?

Wat is nu het verschil tussen Voetreflex therapie en VoetreflexPlus thearapie? Bij VoetreflexPlus therapie wordt  er tijdens de  behandeling ook gewerkt volgens de TCM, wat staat voor Traditional Chinese Medicine.

Er bestaan duidelijke verschillen tussen de Chinese en Westerse technieken en filosofieën. Zo behandelt men in het Westen alleen de voeten en gaat men er vanuit dat de reflexzones op de voeten corresponderen met de verschillende delen in ons lichaam. Met de Chinese techniek masseert men ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten (d.m.v. acupressuur)op voeten/handen, onderbenen/armen en knieën.  De meridianen vormen gezamenlijk in ons lichaam een energetisch systeem en voorzien het lichaam van Qi ofwel  energie. Juist de combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Een andere vorm van VoetreflexPlus therapie zijn de energetische massages. Hierbij wordt gemasseerd met hele zachte druk. De energetische massages werken sterk op de geest en zijn zeer rustgevend.

VoetreflexPlus behandeling?

Een VoetreflexPlus behandeling is niet alleen bedoeld voor fysieke klachten. Ook bij emotionele klachten geeft het goede resultaten. Een VoetreflexPlus behandeling werkt heel ontspannend voor lichaam en geest.

Adres
Adres

Raaphoeve 5

5708 SM Helmond

Raaphoeve 5

5708 SM Helmond

IBAN NL48RABO0137499213

BTW vrijgesteld

CAT vergoedbaar 75952022-03-14

Complementaire Kwaliteitstherapeuten
BO nr.: CK75952022-03-14

KVK 85277274

AGB-praktijk 90071558

AGB zorgverlener 90113327

Registratienummer RBCZ 220563R

© Voetenlokaal | Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy voorwaarden